1. vuosineljänneksen elämänhelpottajat

Vuoden 1. neljännes lähenee loppuaan, joten on aika luoda silmäys menneeseen. Keskitytään kerrankin vain hyviin asioihin ja naputellaan TOP 5 -lista elämää tammi&helmi&maaliskuussa helpottaneista asioista. Olkaa niin hyvät:

1. Siivooja. 

Loppuvuodesta 2017 päätin, että kymmenen vuoden tauon jälkeen meillä alkaa käydä siivooja. Mitä tästä nyt osaisi sanoa? Ehkä sen, että kynnys siivoojan käyttämiseen oli korkealla, koska lähisuvusta löytyy ko. ammatissa työskenteleviä. En osaa tätä ajatuskuviota avata, mutta niin se vain oli. Tai ehkä kyse on siitä, että kyllähän jokaisen nyt pitää itse oma kotinsa siivota, varsinkin jos perheessä on työtön, joka sen homman voisi tehdä vaikka joka päivä, vieläpä ilmaiseksi. Ja etenkin kun se työtön on nainen.

Lopulta olin niin kypsä siivousasiaan (kukaan meillä ei sitä hommaa rakasta, mutta mies sen on 75% hoitanut), että ei enää paljoa puristellut pyytää siivousfirman edustaja arviokäynnille. Kerran kuukaudessa joku muu kuin meidän perheen jäsen vie matot pihalle ja putsaa pahimmat ryönät pois. Luksusta. Satku mielenrauhasta ja kotitalousvähennys päälle. Ei paha.


2. Mindfulness.

Kuten jo aiemmin kirjoittelin, mindfulness on parantanut elämänlaatuani huomattavasti. On ollut helpompi ja kevyempi olo henkisesti.


3. Aamun uusi aikataulu ja työnjako.

Aiemmin minä hoidin poikien aamut, jos näin voisi sanoa. Mies lähti töihin mahdollisimman aikaisin ja minä jäin heittämään paskaa tuulettimeen. Joululomalla päätin (siivoojan hankkimisen lisäksi), että tartteen apua aamuihin. Minulle kävi liian raskaaksi hoitaa yksin kahden erityislapsen aamutoimi&saattoshow. Mies myöhensi töihin lähtemistä ja nyt ollaan kaikki (?) oltu tyytyväisempiä.


4. Life360- ja Snowfox-paikantajat. 

Kun koulupoika halusi kulkea koulumatkan "yksin" eli kaverin kanssa, meillä vanhemmilla heräsi kysymys siitä, miten matkanteko sujuisi. Ihan ehdottomasti halusimme kannustaa lasta itsenäistymisen tielle, mutta samalla tiedostimme asiaan liittyvät haasteet.

Ensin latasimme Life360-sovelluksen hänelle ja meille vanhemmille. Sitten siinä oli joku juttu (en muista mikä) ja päätimme hankkia koulupojalle Snowfox-avaimenperän. Nykytekniikka on ihanaa. Me vanhemmat katsomme Life360:sta, missä toinen on menossa vai onko jo peräti tulossa. Lisäksi Snowfox takaa sen, että höttöpää murun avaimet/reppu eivät joudu lopullisesti hukkaan.


5. Pyykinpesun uusjako.

Meillä on ollut kuivausrumpu jo ainakin 6 vuotta. Kuitenkin vasta nyt tänä vuonna hokasin, että hei, voisi olla fiksua pestä kahdenlaisia koneellisia: rummutettavat ja ei-rummutettavat. Siten ei tarvitsisi tehdä märkien pyykkien jaottelua jokaisen pestyn koneellisen jälkeen.


Kuva: Vuoden Äiti

Kommentit

Tämän blogin luetuimmat: