Minä rakastan sinua aina

Miten saada lapsi ymmärtämään, että toruminen EI tarkoita rakkauden loppumista?

Tässä päivänä muutamana meidän koulupoika otti taas kierroksia enemmän kuin olisi ollut tarpeen. Riehuntaflow oli pysäyttämätön. Kaiken muun kommervenkin lisäksi annettiin noottiakin, mutta sekin tuntui menevän kuin vesi hanhen selästä.

Kului muutama tunti ja sitten se alkoi. Sain kuulla itkuisen valituksen helminauhana, miten hänestä tuntuu, ettei häntä rakasteta, koska häntä moitittiin aiemmin. Vastuuni kantavana äitinä selitin, ettei toruminen tarkoita rakkauden loppumista ja blaa blaa. Tämä ei kuitenkaan uponnut vastapuoleen ollenkaan. Sama jankutus jatkui: minua ei rakasteta, koska torutaan. Lopulta totesin, että itse asiassa minustakin tuntuu, ettei minua rakasteta.

Olisittepa nähneet lapseni ilmeen. Hän tuijotti minua samaan aikaan yllättyneenä, hämmästyneenä ja epäuskoisena. "Sinä olet minun äitini ja minä rakastan sinua aina!" hän puuskahti.

Laitoin pääni kallelleen ja hymyilin. "Ihan samalla tavalla sinä olet minun lapseni ja minä rakastan sinua aina - viis siitä, mitä sinä teet tai jätät tekemättä." 

Se jankutus päättyi sillä kertaa siihen.

Kuva: GiselaFotografie / CC0 / Pixabay

Kommentit

Tämän blogin luetuimmat: