Koulupojan yökastelu helteisen lomamatkan aikana

Suomessa on viime aikoina ollut aika lämmintä, olettekos huomanneet? Nyt lämpöasteet ovat jo tipahdelleet, mutta ei siitä vielä niin pitkä aika ole, kun lämpöhalvaus oli validi vaihtoehto. Me reissattiin pitkin poikin Suomea helteiden aikaan. Auto oli ilmastoitu, majapaikat eivät.

Vettä, limsaa ja mehuja juotiin koko porukka aamusta iltaan. Unohdin ihan sovinnolla kaikki suositukset hampaille hellistä juomavaihtoehdoista ja iskin pilliä lasten mehupurkkiin sitä mukaa kun edellinen tyhjeni. Nämä herkkusuut juovat kyllä vettä, mutta eivät todellakaan kesähelteillä. How ironic is that.

Emme koskaan lähde yöreissuille ilman omia lakanoita ja muovitettuja froteita. Yövytäänpä sitten hotellissa tai sukulaisissa, poikien sänkyyn laitetaan meidän muovi ja meidän lakana. Ja yövaippahan on aina.

Voin kertoa, että helteestä johtunut runsas juominen ja lapsen yökasteluominaisuus ovat varsin kostea yhdistelmä. Joka ikinen aamu pääsin huuhtomaan muovia ja lakanaa, ja ripustamaan niitä pyykkinarulle. Joka ikinen aamu. Niitä aamuja mahtui road trippiin pretty monta.

Valehtelin! Ei ollut joka aamu. Viimeisenä aamuna kuiva sänky. Viimeisenä. Ja sitten nokka kotia kohti. Kotona on ollut viileää. Juomista on voinut vähentää. Nyt on kastunut taas enää vaippa.

Kuva: MhaBa / CC0 / Pixabay

Kommentit

Tämän blogin luetuimmat: