Vehnä- ja maitoöverit, täältä tullaan!

Melatoniini on maailman ihanin asia. Laitoin illalla tabletin suuhun sulamaan, otin iltateen ja kömmin sitten sänkyyn. Nukahdin alta aikayksikön ja heräsin vasta aamulla, jolloin huomasin koulupojan kömpineen yöllä viereen.

Koulupojalla oli lääkärikäynti atooppisen ihon vuoksi. Meidän perheen käyttämä ihotautilääkäri ei ole ollut hoodeilla enää vähään aikaan, joten jo keväällä päädyimme ihoasiat haltsaavalle lastenlääkärille. Hän suositti gluteenitonta & maidotonta dieettiä, josko siitä olisi apua iho-ongelmiin.

Koulupojan iho on nyt parempi kuin keväällä, mutta johtuuko se G&M-dieetistä? Tuntuu, että täysin 100% puhtaaseen dieettiin ei ole päästy missään vaiheessa. Aina on joku "oho, hups!" tilanne päässyt yllättämään. Varmasti maidon ja gluteenin määrä on vähentynyt 90% tavallisesta, mutta onko se ollut riittävää?

Koulupojan iho tuntuu muutenkin elävän ihan omaa elämäänsä. Keväällä/alkukesästä, kun ajattelin meidän päässeen edes hetkellisesti tosi puhtaaseen dieettiin, tulikin jotain siitepölyä tosi paljon ja sitten olikin poitsun kyynärtaipeet auki ja visvaiset. Nyt kesällä uimahallin kloorivedessä uitu uimakoulu ei tehnyt iholle mitään pahaa, mutta annas olla, jos erehdyt luonnonveteen polskimaan - kortisonituubi laulaa oitis.

Lähdemme pian parin viikon sukulaiskierrokselle ympäri Suomen. Sen lisäksi, että blogi melko varmasti hiljenee tuoksi ajaksi, sovimme lääkärin kanssa ihmiskokeesta: Reissun aikana emme dieettaa vaan vedämme viljoja ja maitoa (vehnäkuorista lihapiirakkaa ja maitosuklaata) kaksin käsin, ja katsomme miten iho reagoi. Jos iho menee pahaksi, niin reissun jälkeen jätetään ensin maito pois. Jos maidon pois jättäminen ei auta, sitten jätetään myös viljat pois. Seuraava aika lääkärille syksyllä sen mukaan miten iho reagoi ja jos vaikka tarttee todistuksen kouluruokailuun.

Onneksi meidän koulupoika on levoton sielu. Kun puolet lääkäriajasta oli käytetty, hänelle riitti ja hän halusi juomaan lääkärikeskuksen virkistäytymispisteeseen. Isänsä vei hänet sinne ja minä sain ilman erityisempää sumplimista rauhallisen hetken lääkärin kanssa kahden. Kysyin siitä meidän vanhempien mieltä painavasta asiasta. Sain kuulla, että asia on ihan ok ja että ollaan toimittu täysin oikein. "Hyvin te pärjäätte." 

Hyvä! Nyt vaan kohti uusia koettelemuksia.

Kuva: congerdesign / CC0 / Pixabay

Kommentit

Tämän blogin luetuimmat: