Miten feministi(nainen) voi elää miehensä siivellä?

Helposti.

Pysähdyttiin juuri huoltsikalle syömään. Mies maksoi. Tankattiin auto. Mies maksoi. Ennen tien päälle lähtöä mies maksoi siivousfirman laskun.

Meillä on omat rahat.

Mun rahat on mun. Mä käytän työmarkkinatukeni omiin menoihini kuten omaan vakuutukseeni, jota ei pystynyt siirtämään samaan firmaan perheen muiden vakuutusten kanssa, puhelinlaskuun, vaatteisiin, lääkärikäynteihin ja lääkkeisiin. Just nyt säästän rahaa uusiin silmälaseihin. Jos pääsen Kelan tukemaan terapiaan, maksan omavastuut itse.

Miehet rahat ovat hänen. Palkallaan hän elättää meidät. Omasta vapaasta tahdostaan.

Kun alettiin seurustella, kerroin että mun työllistyminen on hyvin epävarmaa. Kun mentiin kihloihin, muistutin että mun työllistyminen ja sitä myöten osallistuminen mahdollisen tulevan perheen elatukseen on hyvin epävarmaa. Ei haittaa, hän maksaa. Kun oltiin menossa naimisiin, tein taas selväksi, että mun työllistyminen ja sitä myöten osallistuminen mahdollisen tulevan perheen elatukseen on hyvin epävarmaa. Ei haittaa, hän maksaa.

Nykynaisen pitää olla itsellinen eläjä. Pitää kouluttautua, mennä töihin ja osallistua tasavertaisesti perheen elättämiseen. Täytyy olla fiksu raha-asioissa, säästää ja sijoittaa. Sopisi minulle oikein hyvin. Mutta kun sellaista työpaikkaa ei ole ollut, että minut olisi siihen valittu.

Elämä on.

Kuva: mrganso / CC0 / Pixabay

Kommentit

Tämän blogin luetuimmat: