Yksityiset lääkäriasemat ajattelevat vain rahaa

Tuo ajatus tuodaan hyvin usein esiin, kun puhe kääntyy julkisista terveyspalveluista yksityisiin. (Nyt ei mennä näihin sotejuttuihin ja muihin uudistuksiin. Täällä se on edelleen niin, että kunnalta otetaan mitä saadaan ja yksityiseltä haetaan loput.)

Jos haluat, että sinulta poistetaan luomi, niin se poistetaan, kunhan rahaa löytyy. Kiusaavatko suonikohjut? Ei kun vaan yksityiselle, siellä lähtee. Ei tartte pyydellä ja anoa kunnan lääkäreiltä, kun menee yksityiselle. Yksityinen on bisnestä ja ne tekee mitä vaan, että asiakkaita riittää ja rahaa tuloo.

Pari päivää sitten kyselin, että napsaistaanko kielijänne. Kyseessä meidän nuoremman pojan suu, josta ei vielä ÄRRÄÄ tuu. Puheterapeutti suositti harjoitusten lisäksi napsaisua, joten kävimme lääkärissä arviokäynnillä. Ja mitenkö kävi?

Ei napsaista.

Yksityisen lääkäriaseman erikoislääkäri sanoi, että ei tartte. Mites se nyt silleen? Siinä meni 1500 euroa lääkäriasemalta sivu suun.

Lääkäri veti siniset hanskat käteen ja tutki pojan suun. Poika tietysti yökki ja itki, herkät refleksit kun on. Lopputulema oli, että harjoitusta vaatii, mutta napsaisua ei välttämättä. Kieli tulee riittävän paljon eteen ja ylös, joten R tulee onnistumaan - pitkän harjoittelun jälkeen.

Hyvä juttu, ettei tarvitse lapsukaista alkaa nukutella ja päästään harjoituksilla. Hyvä juttu on myös se, että keksin loistavan idean: mies saa hoitaa R-harjoitukset pojan kanssa kesälomallaan. 

Kuva: GraphicMama-team
/ CC0 / Pixabay

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin luetuimmat: