Viikon naurut

Katselin aamuni iloksi kavereiden kuulumisia Facebookista. Sinne väliin oli tietysti taas eksynyt mainoksia, joista yksi kiinnitti huomioni: Op.media oli haastatellut erästä tunnettua lapsiperhebloggaajaa talousasioista. Vastoin tapojani päätin lukaista jutun, koska hei, ainahan hyvät säästövinkit kelpaavat.

Viime aikoina media on auliisti esitellyt esim. poliitikkojen talousvinkkejä tavallisille talliaisille. Muistatte ehkä, miten kansanedustaja Susanna Koski ei tarttunut pitkäaikaistyöttömän haasteeseen rahojen riittämisestä ja perusteli päätöstään sillä, että heillä on kulurakenteet ihan itsestäänselvästi erilaiset. Kokkareiden kaupunginvaltuutettu Otto Meri taas antoi ihan ilmaisen vinkin kaikille perinnän aiheuttamien vaikeuksien kanssa painiville: laskut kannattaa maksaa ajoissa. Ei se sen kummempaa ole. 

Nuo ajatusten tonavasta naaratut neuvot palasivat välittömästi mieleeni, kun luin tuota Op.median haastattelua. Vai mitä sanotte tästä:

"Puhe kääntyy siihen kuinka paljon suomalaiset käyttävät rahaa kesälomaansa. Keskimääräinen summa vaihtelee tutkimuksesta riippuen 1100-1400 euron välillä. Se kuulostaa Lahdesta suurelta, sillä heidän perheensä viettää paljon aikaa mökillä ja tekee kesän aikana vain yhden reissun."

Ilmeisesti bloggarin kesämökki ei ole maksanut mitään, ei edes perintöveroa? Hän on myös keksinyt ikiliikkujan tapaisen ihmeen eli kesämökin, josta ei ole kuluja. Eikä unohdeta nyt sitäkään, että hän on niitä blogisteja, jotka tekevät ns. kaupallista yhteistyötä. Sillä touhulla säästää helposti rahat ainakin yhteen kesälomareissuun.

Niin se vaan tavallisen talliaisen elämä käy helposti vieraaksi paremmalla oksalla istuvalle. (Ja joillekin joku mökkikesä on ihan horror ajatus.)

Viime viikolla Pori Jazzeista kyytiä saanut Aki Ruotsala on joskus todennut, että elämä pätevöittää. Ehkä bloggaaja Lahdellekin on käynyt niin ja hänet voi jatkossa bongata esim. OP:n sijoituspuolelta?


Joku random mökkeröinen.

Kuva: Pexels
/ CC0 / Pixabay

// Lisätty pari linkkiä.

Kommentit

Tämän blogin luetuimmat: