Tipaton lauantai ja kinkkulettu

Päiväkotipoika oli aamulla kipeän oloinen ja on rötvännyt lähes koko päivän sisällä. Koulupoika söi kaverinsa synttäreillä niin paljon herkkuja, että sai vatsansa kipeäksi. Mies on työmatkalla. Minulla on jotenkin plööh-olo. En ole saanut aikaiseksi yhtään mitään.

Tai mitä se "yhtään mitään" nyt kenellekin merkitsee. Päivän kolmas koneellinen pyykkiä on pyörimässä. Laittelin muutamat paperit paikalleen. Kahden viikon ruokalista on nyt kasassa.

Jos olisi normilauantai, saattaisin ottaa illalla siiderin tai kaksi poikien nukahdettua. Juteltaisiin miehen kanssa viikolla kertyneistä asioista ja kömmittäisiin nukkumaan puoliltaöin. Mukava rento ilta.

Mutta kun ei ole normilauantai. Mies on sillä työmatkalla. Jos olen ainoana aikuisena kotona lasten kanssa, en ota pisaraakaan alkoholia. Olemme olleet hyvin tarkkoja alkoholin käytöstä lasten synnyttyä.

Kun esikoinen oli vauva, vain toinen meistä vanhemmista sai ottaa alkoholia ja sitäkin max 1-2 annosta (en imettänyt pitkään, jos joku sitä tässä nyt heti miettii). Sama homma jatkui myös toisen lapsen synnyttyä: toisen vanhemmista pitää aina olla 100% selvinpäin ja toimintakuntoinen, jos jotain yllättävää sattuu, eikä se toinenkaan saa olla tillintallin.

Nyt, kun pojat ovat jo vähän vanhempia (vanhempi ollut koulussa jo hyvän aikaa), kumpikin meistä vanhemmista saa ottaa alkoholia järkevän määrän lasten mentyä nukkumaan. Nuo kaksi nappulaa ovat niin vilkasliikkeisiä ja huonoja tottelemaan, että hyvin helposti voisi äidin lasista kadota sentti tai pari, jos silmä välttäisi. Parempi siis, että ovat jo nukkumassa, jos tölkki sihahtaa. "Jos" siksi, että alkoholin käyttö ei ole meillä edes joka viikkoista.

Niinpä tänään, kun pojat ovat nukahtaneet, keittelen itselleni teetä ja katson ehkä jonkun elokuvan.

Sitä ennen pitää miettiä iltapala. Tarkennan: gluteeniton ja maidoton iltapala. Voi elämä... Jos ei meidän poikien ruokavalio ole koskaan mitenkään äärettömän monipuolinen ollut, niin ei se tämän G&M-kokeilun myötä ole myöskään laajentunut. Kaikki G&M on paskaa, hyi, emme syö. Siinäpä poikien mielipide tiivistetysti. Aika paljon ollaan viime aikoina repsahdeltu dieetistä, varsinkin reissujen aikana. Ei vaan jaksa aina tapella tai kuunnella sitä tää ruoka on paskaa -mölinää.

Eilen päädyin kokeilemaan välipalalle G&M KINKKULETUN tekoa. Se upposi yllättävän hyvin kummallekin nappulalle.

POHJA / 1 lettu
1 muna
1 dl Semper Fin Mix -jauhoja
1 dl Alpro Cuisine Soya (Alpro Ruoka Soijavalmiste)
ripaus suolaa

PINNALLE
kinkkua
"juustoa" eli jotain gluteenitonta, kasvipohjaista hässäkkää (en enää muista mitä tuolta meidän jääkaapista siihen heitin), mutta "juusto" vasta lopuksi!

"tummansinistä Keijua" paistamiseen

Niin, mietin, että tekisinkö tätä tänään iltapalalle. Kinkun tilalle voisi laittaa paistettua jauhelihaa tai tonnikalaa... ehkä vähän sipulia... omaan lettuuni voisin sujauttaa muutaman murusen (kourallisen) murusen (kourallisen) Auraa...


Eilisen kinkkulettu.
Kuva: mä taas 

Kommentit

Tämän blogin luetuimmat: