Tänään gluteenitonta ja maidotonta paskaa, olkaa hyvä!

Koulupoika joutui gluteenittomalle ja maidottomalle dieetille huhtikuun lopulla. Haluan antaa kaiken ymmärrykseni ja kannustukseni niille vanhemmille, jotka miettivät, että mitähän ****** sitä tänään saisi lapsensa syömään. Voin kertoa, että ollaan eletty rasittavia aikoja. Mutta kuten kaikki paska elämässäni, niin myös tämä on ihan itse aiheutettua. Me nimittäin päätettiin, että koko perhe dieettaa koulupojan kanssa. Solidaarisuus ja silleen.

Päiväkotipoika ei ole ollut tästä solidaarisuudesta kovinkaan... no, yhtään innoissaan. Hän kärsii. Yleisimmät lauseet hänen suustaan:

"Onks tääkin sitä gluteenitonta ja maidotonta?"

"Gluteeniton ja maidoton maistuu ihan PASKALTA."

"En minä ole gluteeniton ja maidoton. Miksi minun pitää syödä tätä?"

Tähän mennessä vain Pirkan gluteenittomat riisipiirakat (pakaste) ja Moilasen gluteeniton tropicana pizza (pakaste) ovat saaneet armon hänen edessään. Btw, en tiedä, ovatko nuo maidottomia. Enkä tarkista. Lääkäri piti gluteenittomuutta olennaisempana, joten tuosta maito-osiosta tingitään joskus.

Tänään koulupoika lähti leirille ja minä jäin päiväkotipojan kanssa kahden. Vein hänet kauppaan ja kysyin, että mitä hän haluaa syödä.

"Minä haluan pullaa! Tavallista pullaa! Ei sitä gluteenitonta ja maidotonta. Ja sitten minä haluan Paula-vanukasta, sitä suklaan makuista. Ja ruuaksi minä haluan tavallisen hampurilaisen."

Ensin hän valitsi pussiin Omar-munkin ja suklaisen donitsin. Sitten hän etsi Paula-vanukkaat. Lopuksi napattiin koriin Pirkka-hampurilainen.

Kotona hän söi ensin hampparin, sitten "pullat" ja lopuksi vanukkaan. Onnellinen poika täynnä lehmänmaitoista ja sokerista vehnähöttöä. No, ainakin mun pisteet nousivat vähäksi aikaa (tarkemmin sanottuna tunniksi, sit jo olin taas paskamutsi).


Kuva: siberian_beard
/ CC0 / Pixabay

Kommentit

Tämän blogin luetuimmat: