Päiväkotipojan yökastelua unohtamatta

Olin kirjoittanut koulupojan yökastelun pettämättömästä logiikasta ja just painanut Julkaise-nappulaa, kun tajusin, että en maininnut mitään päiväkotipojasta.

Päiväkotipoika (pian eskaripoika) käyttää hänkin yövaippaa edelleen. Mutta hän on yökuivempi kuin isoveljensä, jos näin voisi sanoa, ja on ollut jo pitkään. Kun sanon pitkään niin puhutaan vuosista. Muistan koulupojan hämmennyksen, kun hän joskus 6-vuotiaana tajusi, että pikkuveljen yövaippa on kuiva ja hänen ei. Äidin sydäntä riipii se muisto, voin sanoa.

Inhoan kaikenlaista ylimääräistä ja turhaa työtä. Lisäksi haluan, ettei koulupoika ala stressata yökastelusta (ja kadehtia pikkuveikkaa tässäkin asiassa). Niinpä myös päiväkotipoika käyttää edelleen yövaippaa, vaikka vahinkoja sattuu harvoin.

Mutta sattuu kuitenkin. Viime yönä tuli pissat ja lisäksi vaippa fuskasi, joten lakana ja muovitettu frotee menivät aamulla pesuun. Päiväkotipojasta se oli varsin tylsä homma, mutta minä ajattelin koulupojan herkkää sielua ja olin jopa vähän tyytyväinen pikkuveikan ylivuotovahingosta.


Kuva: bella67
/ CC0 / Pixabay

Kommentit

Tämän blogin luetuimmat: