Kuinka laittaisin elämäni kuntoon?

Tästä aiheesta piti kirjoittaa jo aiemmin tänään, mutta ainahan ei nää hommat mene kuten suunnittelee. Uusi yritys.

Havahduin tosiaan taas kerran siihen, että ihan itte oon tämän elämäni vetänyt vessanpöntöstä alas. Ja ite kun oon sössinyt niin en voi olettaa, että joku muu tulee ja korjaa jäljet. Onkin aika pohtia:

Kuinka laittaisin elämäni kuntoon?

Ensin pitää tietysti miettiä, mitä olisi syytä korjata. Niin, ja mille ylipäätään voi tehdä jotain.

1) Eläke. Vaikka on ihan kiva pystyä elämään ns. hetkessä, pitää olla fiksu ja ajatella vähän pidemmällekin. Aika harva meistä tietää, miten vanhaksi elää. Oletus on, että eläkeikään pääsee aika moni, joten ehkä minäkin. Työeläkekertymä on tosiaan noin satku tällä hetkellä. Sillä ei juhlita, ei osallistuta edes eläkeläisten bingoristeilylle. Pitää siis saada töitä.

2) Työpaikka. Ei ole, eikä kovin helposti myöskään tule. Been there, done that. Aina väärä koulutus, liian vähän työkokemusta, projektiosaamista, EU-tuntemusta... blaa blaa... Sitä silppua (projekti-, EU-, ymv osaamista) on turha lähteä haalimaan, koska aina joku osaa enemmän. Mutta joku minulle uusi ala, jolla ihan oikeasti on töitä vielä siinä vaiheessa, kun saa paperit kouraan (eikä niin kuin tähän mennessä on aina käynyt). Siispä opiskelemaan.

3) Opiskelupaikka. Mille alalle? Millä aikataululla? Onko rahaa opiskella? Toimiiko pää, että pystyy lukuhommiin? Miten varmasti töitä valmistumisen jälkeen saa? Olen jonossa ammatinvalintapsykologille. Jospa sieltä saisi apua tähän asiaaan.

Sitten ne muut kohdat 4-99 kuten lapset, asuminen, terveys... Sille shitille voi tehdä hyvin vähän, joten en nyt masenna itseäni enää tämän enempää tänään.


Kuva: mohamed_hassan
/ CC0 / Pixabay

Kommentit

Tämän blogin luetuimmat: