Kuinka laittaisin elämäni kuntoon, osa 2

Jatkoa edelliseen seuraa.

Onko vielä joku joka ei ole kuullut Masentuneen Mutsin yrittäjyyskokeilusta? MM saa kaikki sympatiani.

Olen ollut elämäni aikana niin paljon työttömänä, että jonkun verran on tullut luettua myös asiaan liittyvää matskuakin. Kautta aikojen joka paikassa on toistunut varoituksen sana: Älä ala yrittäjäksi, jos on mahdollista, että et heti ja ikuisesti pysty itseäsi elättämään, koska te-toimisto ja koska Kela ja koska päättäjät.

Mies mietti joskus yrittäjyyttä. Sanoin, että annahan olla. Fiksu mies kuunteli vaimoaan.

Joskus joku tuttu selitti, että kyllä nykyään voi alkaa yrittäjäksi menettämättä tukia, että te-toimisto on korjannut käytäntöjään ja on kevytyrittäjyyttä ja vaikka mitä mussun mussun ja lässyn läpä lää. Toivottavasti se tuttu on lukenut Masentuneen Mutsin tapauksesta myös jatko-osan.

Olen jotenkin ihan järkyttynyt siitä tyhmyydestä, joka hallituspuolueissa valllitsee. Eikö ne tosiaan ymmärrä vai eikö ne vaan välitä? Olen vuosikymmenet ajatellut, että vaikka eduskunta ja hallitus näyttävät tekevän tyhmyyksiä niin kyllä niiden touhuissa sentään joku järki on. Ei ole enää. Mutta enpä tiedä olisivatko demarit sen parempia: ne haluaa antaa kaikille kaiken, mutta mistä rahat, no velaksi tietysti. Ei hyvä sekään. Tosin kohta alan varmaan epäillä, että ehkä se sittenkin olisi parempi kuin tämä.

Missähän vaiheessa jollain suomalaisella napsahtaa päässä ja sitten napsahtaa ase? Voiko tämä aktiivimalli ja sen vol 1, vol 2... vol n+1 saada jollain epätoivon vyörymään yli? Ei siitä ainakaan mitään hyötyä olisi. Hallitus saisi vain lisää vettä myllyynsä, että joo, laiskuuden ja tyhmyyden lisäksi työttömät ovat vielä hullujakin, vaarallisia perkeleet! Toisaalta, eikös ns. varttihulluudesta saa tuomioon alennusta?

Äsken törmäsin Ylen sivuilla juttuun
Rikkaat rikastuvat – Katso, oletko ikätovereitasi köyhempi

Voin kertoa, että ei päästä lähellekään meidän ikäluokan varallisuutta. Osin se on oma moka. Tai jos ihan tarkkoja ollaan niin se on vain ja ainoastaan oma moka. Olisi pitänyt sitä ja olisi pitänyt tätä. Olisi pitänyt tehdä alle 30-vuotiaana niin paljon kaikkea. Mutta kun ei tehty niin nyt ollaan tässä. On rahaa, on velkaa - omaisuutta nolla. Eiköhän oteta sille.

Ai niin, minunhan piti kirjoittaa aiheesta Kuinka laittaisin elämäni kuntoon, osa 2.

Ammatinvalintapsykologi soitti tänään. Antoi ajan ylihuomiselle.

Minua pelottaa. Enkö vain voisi voittaa Lotossa, Viking Lotossa tai EuroJackpotissa? Hmmm, mietitään, Lotossa on ollut sama rivi kohta 30 vuotta ja 4 oikein on paras tulos. (Kyllä, 30 vuotta. Silloin sai lapsetkin Lotota. Ne olivat hyviä aikoja ne.)

Ei hemmetti, ei tästä mitään tule...

Note to self:
- älä koskaan ala yrittäjäksi
- älä koskaan bloggaa omalla nimellä ja naamalla
- mene kouluun / hanki töitä = rahaa

Kuva: Prawny
/ CC0 / Pixabay

Kommentit

Tämän blogin luetuimmat: