Kaikkien vauvojen on nukuttava ulkona päiväunet

Niin se vaan toukokuun viimeinen viikko piti tämänkin mutsin kiireisenä. Oli synttäriä ja muutakin juhlaa ja muistamista.

Onneksi tälläkin kertaa pidin pintani enkä jättänyt päiväkodin ja koulun muistamisia viime tippaan. Tai siis jätin kyllä, jos niiden ostamista ajattelee: Yleensä muistamiset odottavat vaatekaapin nurkassa ainakin viikon, tänä keväänä yhden yön. Mutta niiden antaminen hoidettiin taas ajoissa eikä jätetty viimeiseen hoito- tai koulupäivään.

Hyvä olikin ettei jätetty, koska ipanat sairastuivat. Ja juuri tällaisten epämiellyttävien ylläreiden vuoksi pyrin hoitamaan hommat ajoissa.


Kuva: PublicDomainPictures
/ CC0 / Pixabay


Kaiken hässäkän keskellä nukuimme kaikki loistavia yöunia: enempiä heräilemättä ja pitkään. Se toi jostain syystä minulle mieleen vauvojen "pakkonukuttamisen" ulkona.

Kun meidän ensimmäinen lapsemme syntyi, neuvolassa selkeästi oletettiin, että päiväunet nukutaan ulkona. Meille ei taas olisi tullut mieleenkään jättää pientä vauvaa yksin ulos vaunuihin nukkumaan, ei edes itkuhälyttimen kanssa. Lopulta keksin sanoa, että meidän pihalla on niin paljon oravia, ettei me uskalleta jättää vauvaa yksin ulos päiväunille. Se selitys kelpasi ja siihen loppuivat kyselyt.

Kumpikin poika on aina nukkunut niin päivä- kuin yöunensakin sisällä omassa sängyssä. Tietysti he ovat voineet nukahtaa vaunuihin vaikka kaupungilla käydessä, mutta tietoista ulkona nukuttamista emme ole harrastaneet. Minusta olisi ollut äärimmäisen rasittavaa kytätä, että milloin lapsi herää ja toimiiko itkuhälytin varmasti. Puhumattakaan siitä, että olisin käynyt välillä vaunuja hytkyttämässä, että vauva jatkaisi unia - huh! Yhdessä nukuttiin päiväunet sisällä sängyllä vierekkäin.

Nukkuminen on kyllä maailman ihanimpia asioita.

Kommentit

  1. Nukkuminen on aivan mahtavaa puuhaa. Meillä kaksi ensimmäistä lasta nukkuivat päiväunet paremmin ulkona vaunuissa, mutta kolmas lapsi ei suostunut mitenkään nukkumaan ulkona. Siispä hän on nukkunut aina sisällä omassa sängyssä eikä mitään ongelmaa ole ollut asian kanssa. Toinen tyyli sopii toiselle ja toinen toiselle.
    Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin luetuimmat: