Jarppa on rehti paperimies

Melkein jo unohdin käyneeni tällä viikolla ammatinvalintapsykologin luona. Sitten eksyin taas Masentuneen Mutsin blogiin ja muistin käyneeni. :D

Kuten kirjoituksistani on ehkä käynyt selväksi, olen pitkäaikaistyötön, vaikka minulla on kolme (3) tutkintoa (enkä ees ihan itte laskenut vaan se ammatinvalintapsyko laski; tuohon päälle vielä lukio).

Mutta ei töitä. Aina on vähintään 20 kilpakosijaa samalla asialla. Yleensä kylläkin 50-100. Mutta eipä 100-200 hakijaakaan ole mikään harvinaisuus, kun kisataan mun alan duuneista. Haastikseen olen 2 vuoden sisällä päässyt kerran ja sekin suhteilla. En tullut valituksi, jos tarttee tehdä selväksi.

Mutta se Masentuneen Mutsin blogi ja ministeri Lindström. Anteeksi nyt, mutta mikä heppu tää Lindström oikein on? Piti ihan käydä katsomassa valtioneuvoston sivuilta.


Mitäs te tiedätte paperimiehistä? Minä tiedän sen, että ensin ne kiristi lakoilla lisää liksaa ja sitten ne itki, kun työt karkasi Kiinaan. Ei siitä sen enempää.

Minusta on ihan luokatonta, että herra ja hidalgo työministeri Lindström kirjoittaa Masentunutta Mutsia käsittelevässä kirjoituksessaan mm. näin:

"-- Mutta kukaan ei ole virheetön. Ei poliitikko, eikä kansalainen itse. Koitan tässä hieman avata sitä problematiikkaa, joka näiden tilanteiden selvittämiseen liittyy. Ennen kaikkea siihen mitä voi kertoa julki ja mitä taas ei. --

-- Lupasin välittömästi selvityttää asiaa. Ja näin teinkin. Sain vastauksen nopeasti ja...nyt kerron asiasta vain yleisellä tasolla. 

Näiden saamieni vastausten, kuten tämänkin, ongelma on se, että minä eikä viranomainen voi kertoa julkisuuteen kaikkea sitä, mitä tapaukseen liittyy. Miksi? Julkisuuslaki (JulkL 24.1§ 25 kohta) velvoittaa pitämään henkilöä koskevat asiat salaisena. 

Näin ollen käykin helposti niin, että viranomainen tai päättäjä haukutaan julkisessa keskustelussa pataluhaksi, ilman että tunnetaan ko.tapauksen osalta kaikkea siihen liittyvää tietoa. Johtopäätökset tehdään vain toisen osapuolen kertoman mukaan. -- asioilla on aina monta puolta. --

-- Näin ollen on mahdotonta kertoa kaikkea kulloiseenkin asiaan liittyvää taustaa. Tämän toivoisin otettavan huomioon kun näitä asioita kommentoidaan."

Eli silleen nätisti ja neutraalisti sanottuna rehti ja reilu työministeri Lindström syyttää Masentunutta Mutsia vähintäänkin valehtelusta. Ja, btw, Jarppa sanoo kirjoittavansa yleisellä tasolla, mutta kuitenkin kommentoi MM:n asiaa ihan suoraan. TJEU.

(Naputtelin ruutukaappauksella Jarpan blogin tekstit talteen, ettei käy niin kuin Pori Jazzien rotuoppia harrastaneelta tiedottajalta(?), että sotkut siivotaan piiloon ennen kuin joku ehtii sanoa "muokkasiko joku jotain".)

Mutta se ammatinvalintapsykologi.

Hän tosiaan onnistui yllättämään minut. Oletin, että me lähdetään prosessiin "näin työllistyt varmasti" -asenteella. Vaan ei. Hän kertoi lähtevänsä aina liikkeelle asiakkaan tarpeista ja toiveista. Joo-o. No, lupasin olla kertomatta hallitukselle moisesta kerettiläisyydestä.

Kuva: Free-Photos
/ CC0 / Pixabay

Kommentit

Tämän blogin luetuimmat: