Kesäloman kotikoulu

Tämä on ollut mielenkiintoinen viikko yöunien suhteen. En tiedä, onko helteellä mahdollisesti osuutta asiaan vai mistä lie kyse, mutta erikoista on ollut: supernukkuja-mies on joutunut odottelemaan unta, päiväkotipoika on kömpinyt viereen kahtena yönä (koska painajaiset), koulupoika samoin (myöskin painajaiset) ja minä olen muuten vaan nähnyt outoja unia. Jään mielenkiinnolla odottamaan tämän yön saldoa...

Kesä lähestyy. Koulupojalla on arkista aherrusta enää pari viikkoa. Sitten alkaa loma. Myös päiväkotipoika jää kotiin kesäksi (2 kk). Mutta jos kuvittelette, että meidän lapset saavat olla möllöttää koko kesän mitään tekemättä niin guess again. Kesällä opiskellaan! Kyllä. Ei, ei tässä mistään "ehdoista" tmv ole kyse vaan siitä, että ilman aivoja rassaavaa puuhaa homma leviää käsiin.

Ensin pojat harrastavat tarinoita ja tieteitä, sitten alkaa "kotikoulu". Treenataan englantia, ruotsia ja matematiikkaa, luetaan ja kirjoitetaan ihan omaa äidinkieltä. IHAN KAMALAA!!!!! Höpö höpö. Jos nää rilluttelis koko kesän niin se vasta kamalaa olis. Joku roti ja ryhti se pitää lomassakin olla. Ja tokihan me myös lomaillaan.

Niin, loma... kesäloma, syysloma, joululoma, talviloma, pääsiäispyhät... Loma, loma, loma. Työssä käyvät ihmiset odottavat lomaa kuin lehmä kesää ja hullu puuroa, tjsp. Miksi? Miksi se on niin? No siksi, kun kaikki muut ajat juostaan pää viidentenä jalkana mieltä vailla. En tykkää - en, vaikka en edes töissä käy. Huomasin, että olen jo useamman vuoden toteuttanut sitä filosofiaa, jonka mukaan jokainen päivä tulisi elää mahdollisimman miellyttävästi. Siten kuin jokainen päivä olisi pieni loma.

Jos olen oikein ymmärtänyt, nyt on puhuttu siellä ja täällä koulujen kesälomien typistämisestä..? Kannatan lämpimästi. Olisi monelle vanhemmalle helpompaa, kun ei tarvitsisi säätää lapsen hoidon kanssa ihan niin montaa viikkoa. Kyllä, hoidon. Läheskään kaikki alakoululaiset eivät ole fine sen kanssa, että joutuvat olemaan yksin kotona pitkät kesälomaviikot. Ja minulle ei tässä asiassa kelpaa argumentiksi, että kyllä kaikkialla muuallakin lapset ovat pitkät lomat yksin. Aina voi tehdä paremmin kuin muut.


Kuva: moritz320
/ CC0 / Pixabay

Kommentit

Tämän blogin luetuimmat: