Änkytyspojan puherooli

Päiväkotipojan 3. ja samalla viimeinen puheterapiakäynti oli nyt keskiviikkona.

Puheterapeutti kysyi heti alkajaisiksi, että onko meillä vakuutus. Olin hieman, että anteeksi..? Edellisellä käynnillä hän oli suosittanut ajan varaamista kielijänteen leikkaukseen, koska se estää hammasvalliäänteiden tuottamista. Täällä sivistysvaltion hyvinvointikunnassa on kunnallisella puolella tasan yksi hammaslääkäri, joka niitä nipsaisuja tekee ja niinpä se varaamamme aika meni syksylle.

Nyt puheterapeutille oli selvinnyt, että tuon operaation voisi tehdä myös yksityisellä lääkäriasemalla. Sehän sitten maksaa kuulemma puolitoista tuhatta Stubbin euroa. Nyt pitää kysyä, korvaako juuri meidän lapsen vakuutus tätä operaatiota vaiko eikö. Mies oli jo aiemmin sitä mieltä, että tämän puoskaricityn keikkalääkärit eivät hänen lastaan leikkele, joten siinä mielessä tämä kannattaa selvittää.

Puheterapeutti teki päiväkotipojalle yhden "änkytystestin" vielä varmistaakseen, että ipana ei tosiaan änkytä, kun sen änkytyksen vuoksi hänet sinne terapeutille alunperin ohjattiin. Muksun piti "lukea" paperista sanoja eli kuvia ääneen mahdollisimman nopeasti. Häneltä suoritukseen meni aikaa alle normin. Voinemme todeta, että änkytystä ei ole. Puheterapeutti laittoi kuitenkin varmuuden vuoksi änkytyskontrollin vuoden päähän ("vaikkei kyllä oikeastaan tarvitsisi") ja kehotti seurailemaan tilannetta.

Nyt sitten aletaan treenata ärrää ja yritetään saada poikanen kielijänteen katkaisuun.

Ai niin, "änkytyspojan puherooli" (otsikko) meinaa sitä, että eipä ne päiväkodissakaan tuota poikaa ilmeisesti kovin änkyttävänä pidä, kun kevätnäytelmään oli puherooli laitettu. Mitä lie se terveydenhuollon ammattilainen ajatellut, kun jonoon aikanaan laittoi? Mutta en valita! Kaikki hyvä otetaan vastaan mitä annetaan.


Kuva: 586300
/ CC0 / Pixabay

Kommentit

Tämän blogin luetuimmat: