Vihaan muuttamista

Mutta haluan pois tältä alueelta.

Omakotitaloasuminen ei ollut yhtään meidän juttu. Lumityöt, remontit, nurmikon ajaminen ja pihanhoito... Miksi kukaan haluaa asua omakotitalossa? Tuntuu, että monet elävät omakotitalossa asuu onnellinen perhe -harhan vallassa: kun pääsee ok-taloon niin elämä on ihanaa. No, ei se ole (ne lumityöt ja muu shitti).

Meillä mies oli aina ajatellut ok-taloasumisen olevan tosi jees, kun minä taas olen kerrostalotyttöjä. Yhteen kun mentiin niin asuttiin rivarissa. Mutta niin se vain on, että rivitalossa yhdistyvät ok-talon ja kerrostalon huonot puolet. Siinä rytäkässä sitten erehdyttiin ostamaan ok-talo. Joo, ei enää ikinä...

Myytiin talo pois vuosi sitten ja muutettiin kerrostaloon. Olen nauttinut koko rahan edestä, eikä mieskään ole pahemmin nikotellut. Asunto valittiin lähinnä sen mukaan, että päiväkotiin ja kouluun on lyhyt matka. Sen suhteen tämä onkin ollut hyvä paikka asua. Kauppa ja terveysasemakin lähellä.

Päiväkotipoika lopettaa eskarin vuoden päästä ja siirtyy kouluun. Sitten kumpikin poika on (toivottavasti) samassa koulussa ja tarvitsee miettiä asumista vain yhden koulun sijainnin mukaan. Ja sitä sijaintia minä olenkin ajatellut viime aikoina hyvin paljon.

En tiedä onko tässä kaupungissa yhtään ns. parempaa aluetta mutta sen voin sanoa, että ainakaan tämä meidän nykyinen asuinalue ei sen kategorian portteja kolkuttele. Toki asiat voisivat pahemminkin olla ja kyllä sillä edelliselläkin melko hyvällä alueella riitti kaikenlaista hiihtäjää. Mutta silti. Haluan pois ja niin haluaa onneksi mieskin. Vuoden päästä sitten?

Käsittelen vaatteita ja tavaroita jatkuvasti sillä silmällä, että voisikohan tämän heittää pois muuton tieltä. Minulla on koko ajan asuntovahti voimassa. Hion näiden kriteerien pitää ehdottomasti täyttyä -listaa.

Mitähän maksaisi, jos muuttofirma hoitaisi koko muuton alusta loppuun?


Unelmia...

Kuva: AKuptsova
/ CC0 / Pixabay

Kommentit

Tämän blogin luetuimmat: