Vauva = viinaa!!!!!

Kun suomalainen juhlii ripille pääsyään, hän vetää riparikavereidensa kanssa vanhemmilta salaa kännit kirkonmäellä. Myös vanhemmat ovat lärvit, koska hei, meidän teini on nyt saanut naimaluvan, hehheh.

Kun nuori päättää koulunsa, valmistuu ammattiin, saa lakin - nyt ryypätään! Seurustelukumppaniin tutustutaan baarissa, kun ollaan tuhannen päissään. Tuparit, kihlajaiset, häät - ilo ilman viinaa on teeskentelyä. Kuten myös suru ja siksi vaarin hautajaisissa ollaan pelti kiinni, jos sinne asti koskaan edes suoriutuu.

Nykyään kukaan ei hanki lapsia, joten sitten kun se vahinko sattuu, sattuu se siksi, että humalassa kumi unohtuu. Tulevat vanhemmat ovat kumpikin kännissä raskauden ensimmäiset 4 kuukautta, joten abortti jää hankkimatta.

Tulevan äidin ystävät järjestävät hänelle odotusaikana baby showerin eli vauvakutsut. Hempeät juhlat ja - oho! - ilman viinaa. Tuleva isä toki käy viihteellä joka viikonloppu entiseen malliin, koska eihän hän ole raskaana.

Vauva syntyy ja kotiutuu, ja ystävät tulevat rotinoille, siis tuovat rotinat tullessaan, kun saapuvat ihastelemaan vauvaa - yleensä selvin päin.

Vauvan syntymän myötä koittaa myös tuoreen isän onni ja autuus, elämän kohokohta - varpajaiset! Nyt kaverit rrrrryypätäääään! Ja saavutaan krapulassa kotiin ja oksennetaan vauvan sängyn viereen, kun pitää heti kotiin pääschtyä schaada ihaillllla vavvvaa.

Miksi ihmeessä tuore isä ei voisi vetää änkyräkänniä uuden perheenjäsenen kunniaksi? Hänhän on ollut perseet olalla kaikissa elämänsä käännekohdissa, joten miksei nytkin?

Sarkasmia oli se.

En ymmärrä suomalaisten joko-tai -tyyliä. Se on joko vatsahuuhteluhumala tai ei humalaa ollenkaan. Olen ollut krapulan aiheuttaneessa humalatilassa kerran elämässäni. Siitä on aikaa viitisentoista vuotta. Olin tuolloin lähempänä kolmea- kuin kahtakymppiä. Järkyttävästä jysäristä huolimatta hoidin seuraavalle aamulle sovitut hommat.

Normiviikolla juon kaksi saunasiideriä perjantaina ja/tai lauantaina. Joskus siiderin tilalla on pari lasia punkkua. Mies ei juo tällä hetkellä varmaan senkään vertaa. Itse olen viimeksi maistanut alkoholia tammikuussa. Emme koe jäävämme mistään olennaisesta paitsi. Siksi minun on vaikea ymmärtää, että monelle muulle jokainen juhla tai vastoinkäyminen on yhtä kuin koppa kaljaa kavereiden kanssa.

Saatte ihan vapaasti ottaa tämän ylimielisenä jeesusteluna. Tätä lajia seuraa lisää jahka pääsen kirjoittamaan elokuvien ja pelien ikärajoista ja niiden noudattamisesta.

Suloinen vastasyntynyt vauva ja elämänsä kännissä housuihinsa kuseva tuore isä. Ai että, siinä sitä kiteytyy suomalaisuuden ydin.

Vastasyntynyt, kuva: ManuelPacheco
/ CC0 / Pixabay

Tuore isä, krapulainen mies, kuva: jarmoluk
/ CC0 / Pixabay 

Kommentit

Tämän blogin luetuimmat: