Rasti seinään! Lapseni söi "feta"kasvispiirasta!

Eikä mitä tahansa piirasta vaan minun tekemääni piirasta. Ihmeitä todella tapahtuu! Hetkinen, tuplaihme: kumpikin poika söi.


Vuoden Äidin "feta"kasvispiiras

Pohja
joko esim. ruisperuna-valmispohja (kuvassa) tai

3 dl vehnäjauhoja
½ pussia kuivahiivaa
ripaus suolaa
max 50 g sulatettua voita (lisää ennen vettä)
n. 1 dl lämmintä vettä (+42), jotta hiiva aktivoituu

Täyte
1-2 pussia Puutarhurin sekoitusta (Apetit, 1 pussi 300 g)
½ purkkia Laktoositonta Pirkka salaattijuustoa (purkki 365 g / 200 g)
juustoraastetta

Päälle (sekoita nämä keskenään)
2 dl ruokakermaa (tai 1 dl ruokakermaa + 1 pikkupurkki ranskankermaa)
2 munaa
ripaus suolaa
ripaus Meiran Välimeren yrttiseosta

Muista voidella vuoka.
Huom! Tuo itse tehty taikina kohotetaan vuoassa.

Minä paistan lähes kaikki piiraat 175 asteessa siten, että ensimmäiset 30 minuuttia päällä on leivinpaperi"kansi" ja sitten siitä eteenpäin 5 minuuttia kerrallaan ilman kantta kunnes väri on sopiva.

Ei mitään käryä, että mistä oon tuon ohjeen alunperin napannut.


Jääkaappikylmä "feta"kasvispiiras kahden päivän ikäisenä.
Kuva: Vuoden Äiti a.k.a. Huippukokki

Kommentit

Tämän blogin luetuimmat: