Onko lapsellani keliakia?

On ilo saada asiallisia kommentteja. (Ei mikään itsestäänselvyys nykyisessä somelandiassa.) Anonyymi on aivan oikeassa sanoessaan mm. että yleensä kestää parisen viikkoa, kun elimistö sopeutuu uuteen lääkkeeseen. Mutta tosiaankin oireita on eriasteisia ja tänään on ollut taas aika hankalaa. Kun otsa tuntuu viiden kilon heiluvalta kahvakuulalta, on ihan kiva tietää, että perjantaina saa lääkärin puhelimen päähän.

Mutta jospa välillä muuta juttua.

Onko lapsellani keliakia?

Ainakin lapsellani on atooppinen iho. Lääkäri muistutti, että olisi hyvä saada suolisto kuntoon, sitten voisi ihokin voida paremmin. Lisäksi monilla meidän pojan kaltaisilla erityislapsilla voivat elämisen haasteet ja suolisto olla yhteydessä toisiinsa. Ihminen ei ole vain osiensa summa vaan kokonaisuus.

Nyt saatiin voidetta kriisikohtiin ja vitamiini+hivenaine+probiootti-cocktail suun kautta. Sitten lääkäri katsoi meidän pojan kynsiä ja ehdotti keliakia- ja allergiakokeita. Tuntuu hurjalta ajatella, että meidän perheessä olisi keliaakikko. Toki tiedän, että vaikeampiakin allergioita, yliherkkyyksiä ymv on olemassa. Mutta olisihan se taas yksi lisäpalikka arkeen.

Poika on jo käytetty labrassa. Nyt odotellaan tuloksia, jotka selviävät ensi viikolla. Iloinen olen siitä, että lääkäri- ja labrakäynnit menivät niin kivasti pojan osalta. Labrassa riitti kaksi kiinnipitelijää, mikä on yksi vähemmän kuin tuttavan lapsella.

Kuva: Kurious
/ CC0 / Pixabay

Kommentit

Tämän blogin luetuimmat: