Lisääntykää ja täyttäkää tämä routainen maa

HS uutisoi tänään 9.4.:

Suomalaiset eivät enää synnytä, ja nyt valtio­varain­ministeriö kiinnostui asiasta – Se tarkoittaa, että on tosi kyseessä

Jutussa sanotaan mm. näin:

Puheet siitä, että nuoret eivät halua lapsia mukavuudenhalunsa ja lapsiperhearjen kamaluuden takia, ovat vain pintakuohua. Todellinen ja paljon musertavampi syy on näköalattomuus.

Lisäksi mainitaan myös perhepolitiikka lapsilisineen. Mutta tuo näköalattomuus on lähempänä totuutta.

Me toivoimme kahta lasta ja heidät saimme. Moni muu ei tohdi edes toivoa. Ja miksei? Koska enää ei voi olla varma mistään. Sinulle voidaan ilmoittaa ihan milloin tahansa, että työpanostasi ei enää tarvita - niin no, jos olet koskaan niitä töitä saanutkaan. Minä en ole, mies onneksi on. Meillä on ollut varaa kahteen lapseen.

Älkää etsikö vastauksia ongelmaan perhepolitiikasta. Parikymppiä ennestään jo höylättyyn lapsilisään ei vakuuta. Ongelma on poliitikoissa, jotka seilaavat laidasta laitaan. Nyt tehdään näin, kohta tehdään noin. Pysyvyyttä ei ole. Pääasia on, että poliitikko itse pysyy eduskunnassa.

Tavallinen kansalainen ei voi luottaa päättäjiin. Esimerkiksi aktiivimalli sotii kansalaisten oikeustajua vastaan. Jos yhtään olet perehtynyt sen vaatimuksiin niin ymmärrät miksi. Lyhyesti: et voi hypätä korkeutta, jos patja puuttuu. Jos poliitikot vapaaehtoisesti tuollaisen huijauslain laativat niin eihän niihin voi luottaa muussakaan. Siitäpä sitten vaan toivomaan syntyvyyttä kasvuun.

Mitähän muuten Jutta Urpilainen tykkäsi Antti Rinteen lisääntymisjutuista. Jutta joutui adoptoimaan kun ei muuten onnistunut. Kyllä Antti on fiksu kaveri.

Kuva: kristine431
/ CC0 / Pixabay

Kommentit

Tämän blogin luetuimmat: