Pistetään suru tienaamaan

Mistä tietää, että poliitikko on vaikeuksissa tai että vaalit ovat lähestymässä?

Lehtiin alkaa ilmestyä nyyhkytarinoita eli kyseisen henkilön tai hänen läheistensä avautumisia puolison/lapsen/vanhemman/sisaruksen kuolemasta/sairaudesta, omasta avioerosta, lapsettomuudesta tai siitä miten lapsiperheen arki yllätti tosi rajusti (ehkä tarvittiin ihan lasua). Jotkut esittelevät ensimmäistä kertaa siihen asti piilossa pidetyn rakkaan.

Sympatiapisteet ovat kovaa valuuttaa markkinoilla, joilla pelataan omasta poliittisesta tulevaisuudesta ja ostetaan ääniä - rahan sijaan tunne-elämyksillä.

Jostain syystä tuntuu, että kerta kerralta, haastattelu haastattelulta, paljastetaan enemmän kuin edellisellä kerralla, lisätään tunnekertoimia.

Sitä minä vaan mietin, että neuvottelevatko esim. pariskunnat näistä asioista keskenään aamupalapöydän ääressä avoimesti:

poliitikko: Mites kulta, sulla on tänään se haastiksen antaminen sinne akkainlehteen...
poliitikon puoliso: Joo, käyn eka kampaajalla siltä varalta, ettei se lehden hommaama kuvausstylisti taaskaan osaa mitään.
- Joo, toi on hyvä. Mites meikki?
- Varmaan jotain aika neutraalia, jos ne kyselee siitä kuolemasta... et ei anna hyvää kuvaa, jos on kauheet pakkelit... Sä muistat sen yhden pariskunnan, joka teilattiin, kun oli meikit ja vaatteet listattu sen suruhaastiksen yhteydessä?
- Joo, muistan. Nyt ei ole varaa semmosiin virheisiin, kun on tää sotehässäkkä menossa. Sanot varmaan sille kampaajalle, et ottaa aika rauhallisesti sen hiuslakan kanssa?
- Todellakin sanon.
- Hyvä. Ja mites sitten ne asiat, joista ne kyselee... oisko nyt vähän pökköä pessään ja löylyä lissää... ei kun siis tarkoitan, että varmaan löytyy jotain uutta kerrottavaa... No, jotain hellyttäviä yksityiskohtia..?
- Luota minuun, kulta, mä tiedän, mikä äänestäjiin vetoaa.
- Luotanhan minä, sä tiedät sen. Otetaanko vielä kupit kahvia ennen kuin lähdetään?
- En mä taida... ettei ala pissittää kesken haastiksen... se vois ikävästi rikkoa herkän avautumistunnelman, you know.
- Sä oot niin pro. 

Kommentit

Tämän blogin luetuimmat: