Jokainen mammasukupolvi keksii pyörän uudestaan - eikä siinä ole mitään vikaa

Pohjustus: Putous-viihdeohjelmassa on ollut sketsihahmo nimeltä Kikka Vaara. Tämän hahmon esittäjä laittoi Kikan suuhun erään bloggaajan kuolemattomia ajatuksia. Tästä blogisti sitten vähän riemastui, mikä on ymmärrettävää, koska ns. lähdettä ei mainittu.

En kiistä, etteikö Kikan esittäjä olisi käyttänyt tämän tietyn blogistin matskuja. Bloggaaja tunnisti ja näyttelijä itsekin myönsi.

Mutta.

Kuulin tästä mammabloggaajasta ensimmäistä kertaa tämän Putous-kohun myötä. (Enää ei ole tapauksia tai vastaavia vaan kyse on aina kohusta.)

Sen sijaan monet hänen blogissaan olevat lausahdukset, aforismit, meemit - kutsu niitä miten haluat - ovat minulle hyvin tuttuja jo ennestään, muodossa taikka toisessa, lähes vuosikymmenen ajalta. Olen törmännyt näihin sanailuihin siitä saakka kun lapsiperheellistyminen siirtyi horisontista lukulasietäisyydelle. Äitiytymisen myötä niistä tuli lähes jokapäiväistä mammajargonia.

Se on sitten onnittelun paikka, kun joku hoksaa tuotteistaa nämä ikivihreät esim. käyttämällä jotain muuta fonttia kuin Comic Sansia ja lätkäämällä tekstin taa sopivan taustan. Peukku sille.


Kuva: maxmann 
/ CC0 / Pixabay


Ps. Kriisiviestinnän pikakurssi:

Jos mokaat ja jäät kiinni, myönnä, pyydä anteeksi, mutta - pliiz - älä jaarittele. Evvk, jos sukulaisen sukunimi on Vaara. 

Kommentit

Tämän blogin luetuimmat: